Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Tot un èxit de fina punteria "humanitària"

mirollull | 20 Juliol, 2014 19:20

Hi ha un acord complet en reconèixer que l’avió Boeing-777 de Malaysia Airlines que feia la ruta d’Amsterdam a Kuala Lumpur no ha rebentat per una explosió interior sinó que l’ha esclatat un coet terra-aire. I si és així, no entenc que cap des dos possibles llançadors vulgui acceptar un èxit de tal magnitud. Perquè si és sa primera vegada que se consegueix que un enginy, bé que guiat per radar, arribi tan amunt i doni de ple a un objectiu real –i per tant d’efecte evident i indiscutible– que se mou a 900 kh, és per fer una missa de festa major amb camis de sa randa més fina i casulles, dalmàtiques i capes pluvials brodades i amb passamaneria de fil d’or.

Estats Units ha assegurat en el Consell de Seguretat de l’ONU que tot apunta que l’avió va ser abatut de forma deliberada per un míssil disparat des d’una àrea controlada per les milícies prorusses.

I si resulta que ni Ucrània ni Rússia han posat en marxa una maquinaria tan complexa, precisa y segura, coneguda com a Buk SA-11 Gadfly, sinó que han estat uns “goril·les gats”, amb més motiu l’enginy que, per pura casualitat, ha escapçat un centenar d’investigadors de la SIDA, mereix esser reconegut com un invent de gran Excel·lència, que a pesar de la seva complexitat pot ser manejat amb ben pocs coneixements: ell tot solet cerca l’objectiu en un radi de 30 km, en reconeix el tipus –si és de passatgers entre els quals una tercera part es clarament sospitosa de voler minvar i si és possible aturar el creixement de la SIDA, se li fa la boca aigua– i en deu segons recorre els 10.000 metres de distància (també podria arribar a 20.000 m).

Es tot un èxit de la precisió a què pot arribar la ciència humana a partir d’un estri tan elemental i tan antic com és una sarbatana.

L’esdevenir de l’homo a la terra, ja anunciat a la llegenda metafòrica de Caín i Abel a la Bíblia, és una història de bregues i desastres “humanitaris” per conservar i anar limitant el nombre de l’espècie.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb