Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Papa Francesc, ¿fora, també, la medicina pal·liativa?

mirollull | 21 Setembre, 2013 13:27


Doré. Job en el femer

El papa Francesc ha rebut un grup de ginecòlegs catòlics i els ha donat unes recomanacions doctrinals sobre l’avortament i l’eutanàsia. Quant a l’avortament, potser la conegut en cercles eclesiàstics. Sobre l’eutanàsia no crec que en tengui notícies directes, ja que a la història de la església, en l’entorn papal, més aviat s’ha practicat l’assassinat.

Me dóna un poc d’esgarrifança, tanmateix, això dels ginecòlegs catòlics: ¿no seria millor dir catòlics ginecòlegs?

E Papa també podria rebre, si li demanàs audiència, un grup de pedicurs catòlics. Els rebria com a pedicurs o com a catòlics. Bé, sempre tendria el recurs de parlar-los de la grandesa del lavatori apostòlic de peus.

Hi ha, per altra banda, uns professionals amb els quals no sé com se’n sortiria. ¿Què els podria dir? Em referesc als oncòlegs. ¿Els exhortaria que als malats claríssimament terminals de càncer no els donassin medicina pal•liativa i els seguissin aplicant, fins al darrer moment, l’agressivitat ja inútil de la quimioteràpia o cirurgies experimentals? Pens que hauria de rebutjar opiàcis i morfina. No és lògic, que al manco als malalts catòlics –i per ventura també als no creients, que podrien tenir un moment d’iluminació i abraçar la fe– els privàs del benefici de l’acceptació i oferiment del dolor i el sofriment de redimir els propis pecats i passar el sobrant a altres ànimes necessitades.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb