Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

.cat no vol dir Catalunya

mirollull | 27 Febrer, 2006 18:10

.cat no és el domini de primer nivell referit a Catalunya ni és imprescindible la vinculació a aquesta comunitat autònoma per tenir un .cat; i fins i tot, no defineix el seu idioma, que no ha de ser, ineludiblement, el català.

.cat és un domini genèric, igual que .com, .org, .net, .mil, .int, .edu, .gov (que foren els set primers en 1980), si bé amb caràcter més restringit, ja que com a domini “esponsoritzat” per la Fundació puntCAT, per contracte amb ICANN (Internet Corporation For Assigned Names and Numbers) està destinat a la comunitat lingüística i cultural catalana a Internet.

Per tant, el cloqueig que se sent debut al .cat és motivat més per les intencions i pretensions en la sol·licitud de la seva aprovació que per la realitat.

Una altra cosa és que existeixin les ganes d’aconseguir d’ICANN, un domini .ct (de dues lletres, com el que tenen més de 260 països), i que també es pretengui un .gz (Galícia).

S’han manifestat opinions contraposades sobre .cat; és normal que cadascú tengui les seves fílies i fòbies. Una amiga extremenya diu que «ca uno es ca uno, y tiene sus caunás

És una llàstima, però, que per les caunás sempre, a Mallorca, hi hagi gent disposta a marcar les diferències entre els conquistadors i els conquistats o, si voleu, entre els envaïts i els invasors. I tanmateix, pel camí que duim, qualsevol dia, ni dels uns ni dels altres no en cantarà ni gall ni gallina.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb