Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Una de tirs

mirollull | 23 Febrer, 2006 21:43

«Deben de dar una de tiros», digué una dona en sentir el renou pel televisor d’un bar en el mercat de Clara del Rey.

La notícia va córrer de pressa. Jo, que feia feina prop de l’estadi Bernabeu, vaig aplegar i vaig partir cap a ca meva.

El tinent coronel Tejero comandava un assalt al Congrés. Seria el “23-F”.

En aparèixer, al cap de varies hores, per televisió, el Rey, amb uniforme de Terra, donant l’ordre de retirada i veient, per les notícies següents, que li feien cas, vaig començar a pensar que qualcú s’havia extralimitat.

Amb el temps, se m’ha reforçat la meva idea: el tinent coronel s’havia cregut protagonista de l’escena i només havia de ser figurant.

Unes setmanes més tard, en un centre hípic, un genet militar li comentà a un genet civil: «¿Viste lo del Congreso? ¡Qué cabrones!» El civil, intentant no definir-se, sols digué: «Sí. Sí.» I el militar afegí: «¡Qué vergüenza! ¡Cómo se echaron atrás!»

Quan pens en aquella feta, igual que en altres succeïts, solc fer-me la clàssica pregunta per cercar el culpable o responsable –tant en singular com en plural– d’una malifeta: Quid prodest? (Quin profit dóna?)

Aquella entrada amb tricorni al Congrés dels Diputats a Madrid fou l’any 1981. L’any 1982, un nou president d’un govern, presumptament d’esquerres, retia homenatge al Rey.

Comentaris

Ses darreres!

mirólull | 24/02/2006, 13:05

És curiós y pot ser sigui ver lo que conta Victoria Prego: que existia la proposta d'un gover de concentració. La llista l'encapçalaven el general Alfonso Armada, com a Presidente, i un vicepresident per a Assumptes Polítics: Felipe González (PSOE).
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb