Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Tomàtigues, rém, melons

mirollull | 21 Setembre, 2004 10:04

En el municipi Valencià de Bunyol duen anys fent l’”horterada” –ho fan amb un producte de l’horta- de la “tomatina”. De fa poc, a la vila mallorquina de Binissalem, s’han inventat una “tradició” –supòs que com idea original, no una còpia-: el bunyol d’empastifar-se de rém. Això sí! Amb rém forà i de dubtosa qualitat; perquè el seu és massa bo per fer porqueries. Esper que no prenguin llum de na pastora, entre altres, Sa Pobla amb les patates, Vilafranca amb els melons i Pòrtol amb olles i cossiols, i si ho arriben a fer que sigui, no per donar guany a la competència, sinó per afavorir el consum de la producció local. I ara, deixant-nos de verbes, se m’ocorre que potser no seria mala idea que, per qualsevol commemoració d’aqueixes d’invasors, els dos bàndols, se tirassin, uns, figues de cristià i els altres, figues de moro.

Comentaris

a jo hem fa gràcia la iniciativa...

potti | 21/09/2004, 14:32

a jo aquesta iniciativa hem fa gràcia! de totes maneres pensau que les tradicions és varen inventar qualque dia. Suposo que d'aquí uns anys ja serà una cosa normal. D'altre banda, hem faria gràcia veure un combat de 'melons' :D :D :D :D A mem qui és el valent que és tira el primer...

De pares a fills

mirolull | 21/09/2004, 19:12

Gràcies per la lectura i pel comentari. Vaig escriure "tradició inventada" perquè la premsa s'ha referit a la "tradicional batalla de rém". Accep que ho pot arribar a ser una tradició, però encara no ho és. El Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans diu que tradició, en l'acepció aplicable ara, és un "costum que ha prevalgut de generació en generació"; altres diccionaris diuen que "de pares a fills".

tradició..

potti | 22/09/2004, 09:05

Així si que tens raó, i també no fa tant que ho fan per dir que és un costum del poble. Ara que ho miro, fa gràcia la diferencia entre costum i tradició.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb