Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Bandada de gavines pontifícies

mirollull | 16 Agost, 2011 09:46

Gavines refulgents en fileres en el Retiro anuncien la blanca rentada de les ànimes en honor de la visita papal al devot país de les verges processionals, del Crist de Medinaceli i d’altres crists miraculosos dels passos de Setmana Santa.

Aquest mundial esdeveniment d’afirmació catòlica ha aixecat bastants bòfegues i queixes en l’Espanya infidel, per les quals se senten justament indignats els fervents ‘roucovaleros’, els ungits ‘opusdeïstes’ i els legionaris de la divina reialesa.

Poc han de reclamar, tanmateix, els infidels, molts del quals veurien amb complaença que tanta parafernàlia fos memorial d’Elvis Presley, del negre de pell blanca, de la virginal ‘madonna’ de torn o d’homínids botant sobre gespa.

finestra

Poden, per contra, sentir-se satisfets els ‘nosequepiles’ indignats: ningú amb dos dits de seny escatima esforços ni ajuda a una celebració només mesurable amb la vara celestial. I així ho admeten i reconeixen unes autoritats soi-disants laiques que s’acalen davant la divina autoritat.

Si «París bé val una missa» (com diuen que va dir el cínic Enric III de Navarra per també ser Enric IV de France), ¿què no valdrà una missa (o vàries) en l'entorn de l’exemplar, lluminós i senzill portador de la mitra bisbal? (Quedaren endarrere la tiara i la cadira gestatòria.)

El poble espanyol tolerarà orgullós las molèsties i una part de les despeses (quantiosa, per cert; ho ha confirmat el ministre de Foment en dir que no costarà res) que han acceptat fer-li assumir els nostres esgavellats governants a canvi de les ingents benediccions que reportarà.

¿S’ha de ser mesquí davant una Jornada Mundial de la Joventut que tant entusiasme ha suscitat entre la llavor de tot el món per un futur millor?

Arribat a aquest punt me permet plantejar un dubte: a tots aquells que hagin passat per les barraques gavina del sagrament de la penitència i després hagin participat de l’eucaristia, el Sant Pare els concedeix Indulgència Plenària. Hi ha d’haver una explicació teològica que no conec. ¿O és que el sagrament de la penitència sols fa una rentada corrent de l’ànima i se necessita un detergent especial que faci més blanc?

Així mateix, no entenc que de les que han participat en la jornada, a aquelles que han avortat i se’n penedesquin, el pontífex les exonerarà de l’excomunió. He de pensar que en això el vicari de Déu ha tengut un lapsus o que li han passat una informació errada. L’avortament és cosa d’infidels, no de la joventut assistent. Com a incís aclaridor puc dir que quan era jove, entre les alumnes y exalumnes del col·legi de la Puresa de Maria n’hi havia que se casaven embarassades –ne vaig conèixer–, però mai no vaig sentir dir que avortassin.

Per altra banda se m’ocorre de fer una suggeriment: el rebrot de collets blancs que han atès els finestrons de les barraquetes penitencials, abans de regressar a llur llar d’origen, se podrien passar per Somàlia. No tendrien remei per la desnutrició dels cossos dels moribunds, però podrien obrir les portes de la vida eterna a les seves ànimes amb el Sagrament del Baptisme. Només necessitarien endur-se’n cada u un bidonet d’aigua del Manzanares beneïda pel Sant Pare; amb el baptisme no fa falta la indulgencia plenaria.

Qualque cosa més encara? Idò, sí: un clam als governants. Que no siguin tant generosos. Si tracten tan bé a l’església catòlica, ja deuen estar preparant les peticions altres organitzacions religioses, sense anar més lluny l’islamisme, o qualsevol companyia mercantil.

Lo lògic és que les convencions i les campanyes de propaganda vagin per compte de l’entitat, nacional o multinacional, que ven els servicis i productes

Comentaris

Mucho músculo

Torrente | 16/08/2011, 10:26

En algunas cuestiones el ponente de este blog patina y no poco.
Es verdad que el ponente, como él mismo dice, desconoce aspectos elementales de la teología.
Con la confesión de los pecados se perdona la "culpa" pero no la "pena" de los pecados. En cambio la indulgencia plenaria perdona la "pena" a todos aquellos que ya se les ha perdonado la "culpa".
No pretendo que esto sea entendido por la inmensa mayoría ni por el ponente, pero la explicación es esta.
El acudir a lo de Somalia es de risa. Primero porque es la Iglesia Católica la que más hace por esa pobre gente del Cuerno de Africa y segundo porque lo que cabría preguntarse es lo que hacen los del Islam cuando quienes se mueren de habre son mayoritariamente musulmanes.
POr último, conviene recordar que la JMJ no cuesta ni un euro al contribuyente. Se autofinancia y aún más, sólo con la recaudación de IVA el estado ingresará más de 25 millones de euros. Y todo ello sin contar la promoción de Madrid y España a nivel mundial.
Todas las críticas a la JMJ demuestran un cierto nerviosismo de aquellos que quisieran ver muerta a la Iglesia y ven con desolación que tiene mucho músculo.

Sí, vaja patinada.

El ponent | 16/08/2011, 18:26

Mira que no recordar el "ponente" que dels pecats la "culpa" la perdona la fonfessió i la "pena" se fa neta en el Purgatori, i que precisament la indulgència plenaria allibera del pas pel foc foquet de l'infernet rebaixat i temporal.
La indulgència plenaria només es eficaç si un es mor tot d'una d'obtenenir-la; si torna pecar, encara que se confessi, ha de recomençar el procès.
¿Està ben clar, no?
Per tant la indulgència plenaria va ser una generosa solució vaticana per no passar pel Purgatori.
Supòs que ara torn topar amb la meva ignorància teològica, perque ara tenc el problema de si ja no existeix el Purgatori, per a què serveix la indulgència plenària?

Bandades de gavines pontificies

Faust | 20/08/2011, 09:36

Pep, l'ecrit es un reflexe de la realitat. Es vergonyos l'actitut d'aqueste església. Si Jesús, aparagés per Madrid, no el reconeixerien, el farien fora del tinglado-comèdia que estan fent en nom de Jesús. El tema de l'avord no te nom, les pobres dones que no podràn anar a rebre la penitència, no seràn perdonades. Pobre gent, pobre església, pobres dels que canten a Madrid, i com tu dius, a l'altre part del Món e4s moren de set, gana i enfermetats. L'Església catòlica npo pot estar més enfora dels avengèlis.Que Déu perdoni els enganats i els anganadors, encantadors de serps. Molt bon artícle Pep.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb