Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Vaig ficar la pota

mirollull | 22 Febrer, 2009 20:01

Vaig caure de morros en la trampa.A primera vista me va parèixer desorbitat el resultat del simple càlcul. Vaig pensar, però, que molt ase havia de ser qui el publicàs si era fals y molt manco se’m va ocórrer que fos fet a posta. Així i tot, no les tenia totes.Ara, dos amics m’han advertir de l’error en el quocient de la divisió i un diu que s’ha publicat amb mala intenció.Evidentment: 700.000 milions de dòlars dividits entre 6.700 milions de persones, dóna 104,47 dòlars per persona, no 104 milions;  i 30.000.000.000 (trenta mil milions) d’euros entre 46.063.511 (46 milions) de persones, surt a 651,27 euros, o sigui, unes 108.000 pessetes per persona.És cert que moltes persones tenen una pensió que no arriba a 600 euros mensuals, però d’això a poder fer-se rics amb el Càlcul Elemental que vaig publicar...

Càlcul elemental

mirollull | 13 Febrer, 2009 16:33

Tenia ben clar, i des de fa molts d’anys, que si existeix un negoci absolutament malvat i espoliador, aquest és el bancari; i que si hi ha alguna actuació governamental totalment irracional, aquesta és que amb els imposts dels ciutadans –i per més befa amb endeutament a pagar amb futurs imposts– s’hagi de sufragar les arques bancàries per evitar que aflori el dispendi i el robament dels cabals dipositats per la pròpia ciutadania.

No estaria bé, per altra banda, que els bancs i les caixes, si es veuen estrets, poguessin retreure els doblers que figuren en comptes debitoris dels partits polítics en general i en particular els donatius i gracioses aportacions als partits que detenen el poder per obtenir la seva connivència i la màniga ample per cobrar comissions abusives i aplicar taxes d’interès que mereixen dignament la qualificació d’usuraris.

cálculo

Tanmateix, no havia tengut l’ocurrència de fer el senzills càlculs que circulen per la xarxa. S’exposa que “el pla de rescat als bancs amb doblers dels contribuents, que encara se discuteix en el congrés dels EE.UU., costarà la indimensionable xifra de 700.000 milions de dòlars [...] Si es divideixen ‘solsament’ els 700.000 milions de dòlars entre els 6.700 milions de persones que habiten el planeta, equival a entregar-los 104 MILIONS DE DÒLARS A CADA UN.” (Avui, la premsa publica que la xifra s’ha aprovat –lleugerament retocada– per l’import de 840.000 milions de dòlars.)

Referint-se a Espanya, el càlcul és encara molt més aclaparador. I això que la nostra gran banca segueix demostrant la seva 'bona gestió' i tranquil·litzant els depositants pregonant els beneficis obtenguts.

España
En estos momentos su población es de 46.063.511 habitantes, según datos del padrón municipal de 2008.
HACEMOS EL CÁLCULO:
30.000.000.000 de euritos entre 46.063.511 habitantes sale a 652,18 millones de euros PARA CADA ESPAÑOL, lo que equivale a 108.261 millones de pesetas.”

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb