Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Rodrigo de Santos “era” del PP

mirollull | 14 Març, 2008 22:23

No es pot dir que el PP hagi actuat fortiter in re, suaviter in modo*. Més bé ha estat fortiter in re atque in modo. Ràpidament i contundent, l’ex edil –un que tenia fama d’actuar encertadament i correctament– ha estat foragitat de les files honestes per una qüestió de pagar amb una targeta pública la companyia dels “boys” i altres herbes.

No crec que cap partit, inclòs UM, posi cap tap a la determinació popular ni tengui cap inconvenient per la decisió de l’ajuntament antipopular de posar el cas en mans judicials.

No es tracte que l’ex regidor hagi exercit una llibertat personal i sexual avui en dia demandades per una gran part de la societat i beneïdes pel govern de torn, sinó que hagi passat el cost a l’erari públic. Perquè vull suposar que el bessó de l’assumpte és la manera de pagar.

Que els mitjans de comunicació –i sobretot els que volen carnassa i millor si és del PP– facin llenya és normal. Però no crec que del cas de Rodrigo de Santos se’n hagi de fer un gra massa.

¡Quantes persones ‘honorables’ –qualsevol que sigui el seu color polític– no es diverteixen igual que Rodrigo de Santos! Si els llocs per ell freqüentats són un bon negoci deu ser perquè tenen una ‘bona i selecta’ clientela. ¿O no?

Per tant, deixem de fer llenya de l’arbre caigut. Rodrigo de Santos més que un deshonest ha estat un ingenu –víctima de certs hàbits proliferants– que ell mateix s’ha embolicat per no ser prou espavilat.

La malversació de fons públics li pot costar ben cara. Endemés serà un oportú exemple d’escarment públic molt aprofitable políticament.

Pareix que Rodrigo de Santos no havia caigut en la temptació d’aprofitar el càrrec per enriquir-se; altres ho fan i bé se’n cuiden de posar-ho difícil als jutges si hi arriben. Rodrigo de Santos s’ha engrunat per una imbecil·litat i, per comparació quantitativa, quasi una futilesa.

----------

* Fuerte en el fondo pero suave en las formas.

No entenc per què

mirollull | 07 Març, 2008 22:50

No entenc per què, per un assassinat terrorista, s’ha de donar per finalitzada la campanya electoral.

Amb més motiu, s’hauria hagut de continuar donant la cara i reunint la gent.

Estaria bé aturar una festa o una carnavalada, però no veig perquè interrompre uns actes cívics conduents a les urnes, que, diuen, són inherents al sistema democràtic.

¿O es que tot no és més que una farsa bullangosa i fins i tot els mateixos actors, davant d’una bestiesa com aquesta, se senten desbordats?

¿O es que els capares polítics no saben què dir i temen les conseqüències de pujar a un cadafal?

S’ha dit que, transmutat, el President Rodríguez Zapatero ha proposat la suspensió al cap de l’oposició i ha partit immediatament a la Moncloa.

La prompta aparició del Ministre de l’Interior, per dir una frase que ni ell se creu, ha estat igual que no dir res. Pareixia que, allò que vàries vagades havia anunciat que estaven preparant els contínuament “desarticulats”, a la fi s’havia produït, i, endemés, oportunament –com la brutalitat ferroviària de fa quatre anys–. 

Ara només manquen els aplaudiments en el funeral, els dies de dol, manifestacions amb pancartes...

Tot junt, un gran desvergonyiment.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb