Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Quin cant voleu que canti?

mirollull | 18 Gener, 2007 01:12

A l’escrit La Festa de l’Estendard, del dia 31 de desembre de l’any passat, Fabián hi posà el comentari: “Estoy contento de leerte de nuevo. Molts d’anys”. El meu article anterior l’havia publicat el 18 de desembre. I el 4 de gener d’enguany, Joana Maria, en un correu-e em deia: “Què fa n’Aarón tan tranquil? No serà perquè ‘España va bien’! ¿O és que t’has cansat de donar canya?”.

Tapa de
J. M. Miró Llull
Terra de gerrer
1963

 

Idò, sí: m’he cansat; no en el sentit de fatigat, sinó que ja em fa fàstic la poca vergonya i l’incessant i creixent barroer espectacle de la ‘corrala nacional’, i, molt més, la representació d’indignitat de l’elenc local.

Per determinats assumptes, en lloc de posar-me un esparadrap a la boca em posaré un tap en el cervell. Em limitaré a parlar d’art, de literatura, de temes que es prestin a fer disquisicions o elucubracions, rumiaments, en una paraula, per cercar clarícies. I això, sí, n’Aarón no deixarà de parlar del ‘cranc’, més conegut per ‘càncer’, i de la seva superació, assumpte aquest, en què he comprovat que he estat útil, ho som encara i ho puc seguir essent.

Avui, rememorant un poema publicat l’any 63 del segle passat, l’inclouré aquí en text i recitat amb la veu traqueoesofàgica que ara tenc.El poema, tristament vigent mig segle després d’escrit –‘prova inequívoca del progrés humà’- aporta la nota malaurada i pessimista. El fet de poder recitar-lo sense laringe –per tant, sense cordes vocals- és una campanada de goig, de vida i d’esperança. 

quin-cant2.wav (Amb un 'clic' sobre aquest arxiu s'activarà el programa per reproduir el so.)

¿Quin cant voleu que canti? 

Si botzines i sirenes

d'ambulàncies o cotxes
de bombers

criden els membres

romputs,

els cossos esclatats,

la sang

vessada,

bruta de terra.

¿Quin cant voleu que canti?

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb