Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Andratx i el Principi de Pascal

mirollull | 07 Desembre, 2006 19:32

No hi ha com voler arreglar les coses. És una qüestió de bona voluntat.

Tota la premsa local publica avui que el fiscal general de l’Estat, Conde Pumpido, ha assegurat a Rajoy que no te previstes més intervencions jurídiques a ajuntaments, ni del PP ni del PSOE ni d’UM.

Dia 8 de novembre, a l’article Sota, cavall i rei, vaig escriure:

Corrupció municipal
S'està desbocant l'empresonament de batles i regidors de consistoris municipals.
Formacions polítiques demanen mesures especials i el PSOE ha proposat al PP un pacte contra la corrupció urbanística. Sort que hi ha gent amb sentit comú, perquè, pel camí iniciat, ens podem quedar sense consistoris. Bevengut sia un pacte per no destapar-se mútuament la corrupció.”

Principi de Pascal
Principi de Pascal
(De Planeta Sedma)

Ara puc comprovar que la meva apreciació era encertada i compartida.

El president Matas s’ha mogut de valent; Rajoy ho ha explicat al fiscal general de l’Estat; el PSOE haurà comprès que en aquest assumpte són aplicables el Principi de Pascal i el seny; i Antich haurà rebut l’oportuna indicació de no jugar amb foc i de no fer rialla de conill.

El senyor Conde Pumpido, com a fiscal general de l’Estat, ha anunciat que dilluns que ve tranquil·litzarà personalment el senyor Matas, president autonòmic.

I si tot roda bé, el Consell Insular podrà acabar d’arreglar la situació.

I aquí pau i després glòria!

Ball de bubotes a Vilafranca

mirollull | 07 Desembre, 2006 01:43

Un bon esglai espera els automobilistes que arribin de vespre a la rotonda de Vilafranca i enfilin amb els fars els espantalls del Ball de Cultures.

Els conductors se’n poden dur un bon ensurt i, fent voltes de campana, acabar estavellats al peu d’una de les figures del grup de ball, a diferència de les que descriu Baltasar Porcel, immòbils i fixes.

Ball de bubotes

”A Solnegre, a temporades, hi surten bubotes. Bubotes de veres que duren un parell de setmanes, i que desapareixen com havien vingudes: dins la fosca i el misteri. També, abans, sortien bubotes de contraban. Eren unes bubotes que duien un llençol blanc i que botaven fent crits de mort i aixecant les mans enlaire. Anaven davant els homes o els muls carregats amb les saques de tabac, i així espantaven la gent, deixant camí lliure.” (Baltasar Porcel. Solnegre, Albertí Editor, 1961.)

No tenc res contra el ball d’en Sarasate, que potser està molt bé (no ho sé: no l’he vist de prop), però em pareix perillosa aquesta mania de posar “coses” que atreguin l’atenció dels conductors, i més a les rotondes, on hom no es pot distreure un moment si en vol sortir viu.

¿No està prohibit posar atractius visuals a les carreteres?

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb