Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Munar s'enfila pels terrats

mirollull | 12 Octubre, 2006 16:27

No voldria haver-ho entès malament, perquè em fa una il·lusió fora mida veure Munar pels terrats, sobretot el nostre, adaptant les antenes per poder rebre bé TV Mallorca i contemplar la presidenta en imatges vives i no en les estàtiques del seu àlbum de la web del Consell.

Àlbum de la presidenta
Àlbum de la presidenta.
Web del Consell de Mallorca

El Mundo/El Día de Baleares, que li té tanta mania a més de per altres motius per la “piñata”, haurà de canviar de parer.

Munar, la presidenta, demostra que no afavoreix només els caçadors, l’aeronàutica esportiva, la cavalleria de carretonet i algunes associacions umeïtes; no, ella pensa en tots els mallorquins i a tots els vol obsequiar. La “piñata”, que ho entengui el diari rondinaire, és per a tots. Ja no es podrà dir que, amb els doblers dels mallorquins, Munar compra els vots de grups escollits; la presidenta, a partir d’ara, generosament, també vol comprar els vots de tots. Si això no és una actuació admirable, digueu-me quina cosa pot fer millor.

El Parlament, el català i Babel

mirollull | 12 Octubre, 2006 09:17

 Brueghel. Torre de Babel (Detall)
Brueghel. Torre de Babel (Detall)

A la fi es posen d’acord tots els grups polítics per votar per unanimitat una proposta en el Parlament de les Illes Balears.

La proposició no de llei, presentada per Unió Mallorquina, demana al Govern Espanyol que el català tengui la condició de “llengua oficial” en totes les comunicacions orals i escrites del Congreso de los Diputados, el Senado i també en les institucions de la Unió Europee.

Per altra banda, aquests dies, s’ha publicat, en referència a l’ensenyament, que en els col·legis en què es podia triar, l’elecció de l’espanyol ha obtengut prop del 90% de vots.

La meva opinió és que com manco llengües s’utilitzin oficialment aquí i en els organismes comunitaris, més fàcil és entendre’s, més àgil és la comunicació i s’estalvien esforços i doblers que es poden destinar a partides, i n’hi ha bastants, molt més necessàries.

Potser convengui recordar que la manera que emprà el Senyor (Gènesi 11,1-8) per aturar la pretensiosa i desafiant construcció de la torre de Babel, va ser, precisament, la confusió de llengües.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb