Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

José Luis ‘El Demolidor’

mirollull | 30 Març, 2006 16:24

Si no fos per l’advertència d’un amic, no sé si hauria llegit l’escrit d’Stanley G. Payne titulat El entreguismo de Zapatero, publicat el passat dia 27 en El Mundo / El Día de Baleares.

Supòs que els 'pesoeïtes' consideren nefandes les meves opinions sobre qüestions polítiques. Però, vet aquí que els meus articles El Gobierno no dialoga con ETA i Tregua y ‘Marcha triunfal’ queden reafirmats pel de l’historiador.

No comentaré els judicis de Payne sobre Zapatero ni quant al programa del Govern «para la demolición de la estructura actual de la Constitución y las instituciones de gobierno españolas».

Però sí reproduesc un paràgraf que no necessita comentari: «Durante 70 años, los nacionalistas vascos han traicionado constantemente a todos sus grandes aliados e interlocutores. Es posible que no haya en el mundo ninguna otra fuerza política que tan sistemáticamente haya exhibido tal grado de deslealtad y de espíritu traicionero durante un período tan prolongado de tiempo.»

Val la pena llegir l’escrit d’Stanley G. Payne, tot i que les seves assercions i conclusions no siguin gens afalagadores amb relació als fets que viurem prest a la pell de brau.

El senyor Boadella i la irracionalitat

mirollull | 18 Març, 2006 11:25

El senyor Boadella, don Albert, havia quedat molt bé i se’l podia posar com a distintiu català, com a bandera de la identitat i de la entitat d’un país i com a ariet d’una reivindicació nacionalista enfront d’un estat opressor.

I ara resulta que si va tenir greus problemes amb el Ministeri de l’Interior i amb les institucions espanyoles, no va esser per ser català, sinó que va sofrir, com els benaventurats, persecució per la justícia.

El senyor Boadella no tenia gaire simpatia pel senyor Franco i la seva dictadura (un Franco que tenia la relíquia del braç de Santa Teresa i una dictadura que ens ha col·locat en el senat el ressec ex-vot del gallec perdurable) ni combregava, el senyor Boadella, amb ‘obres’ de molí; tot això ho ha deixat ben clar. Però resulta que tampoc està d’acord amb el nacionalisme políticament correcte del feixisme i totalitarisme catalanistes.

El senyor Boadella, don Albert, que a ca seva i als voltants ja no hi deu tenir molt a fer, té un seriós problema psicològic o de personalitat: és un inadaptat. No és ver que estàs contra el dictador, contra la milícia, contra les llànties i els ciris per anar darrera una bandera tripartida i baix o al costat d’un pal·li; el senyor Boadella, don Albert, el desertor de la tribu, estava, i està, no hi ha cap dubte, contra la irracionalitat.

El senyor Boadella, don Albert, és dels catalans, que són més que aquells que tot lo dia escaïnen, que tenen dignitat.

Que els fats li siguin propicis!

De Palma a Pollença fent voltera

mirollull | 16 Març, 2006 20:41

Qui vulgui passar una estona divertida que agafi la carretera d’Alcúdia.

Supòs que a una hora de trànsit dens ha de ser, endemés, divertidíssima.

Per més entreteniment, els freqüents canvis de calçada tenen indicacions successives de limitació progressiva de velocitat i també, regruixos transversals per alentir la marxa dels vehicles.

És una mescla de muntanyes russes del “Ram” i de travessia africana.

Per fer-ho més sorprenent i intrigant, si no saps que en muntar un terraplè has de girar a l’esquerra per tornar arrera i, entre munts de terra i pedres, prendre la carretera que passa per Crestaix (no hi ha cap cartell que ho indiqui), segueixes cap a Alcúdia, per acabar-ho d’arreglar vas un bon tros entre pilons, voreges la badia de Pollença disfrutant del mar, i, en el Port, que també té la cruïlla alçada per obres, gires a l’esquerra per arribar, finalment, a Pollença.

Pareix que fan feina a corre-cuita, però, així i tot, no hem de perdre l’esperança de poder seguir amb tot aquest envitricoll durant l’estiu.

-----

Nota per als agosarats

Crec que també és emocionant anar a Valldemossa; jo fa temps que no hi vaig, perquè vaig quedar escamnat. I és ben segur que altres indrets de l’illa també tenen el seu atractiu.

Un morrut i uns angelets

mirollull | 04 Març, 2006 20:57

–O ell és un morrut o la gent és idiota.

–Les dues coses.

El petit diàleg era pels premis prostibularis(*) amb la participació institucional en no sé quina federació d’immigrants.

No és la primera vegada (ni serà la darrera) que institucions que haurien de ser responsables demostren la seva ineptitud, i si no les institucions, els seus gestors que endemés de incauts són d’una candidesa angelical.

Apliquen la màxima fes bé i no miris a qui, per si pot arribar qualque cosa als amics i perquè quan vengui l’hora de tirar las xarxes al Tiberíades local, surtin sobreplenes de vots.

Angelets!

-----

(*) Els darrers dies, la premsa ha esventat un estrany lliurament de premis a la immigració organitzada per un paraguayà, actualment reclamat per la justícia, empresari d’un restaurant, que enganya i explota els seus compatriotes.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb