Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Cercar les pessigolles

mirollull | 21 Juliol, 2005 22:14

Des de fa uns dies, dos diaris locals –sobretot un– conten i no paren sobre les aventures dels síndics de comptes pel territori econòmic, segons diuen, escabrós i obscur, del Consell de Mallorca.

Bé, els titulars es refereixen a Munar, a la qual els diaris, aprofitant-se dels auditors públics, cerquen les pessigolles, com si fos una senyora particular. Jo crec que haurien de dir, com a mínim, la senyora Munar; i encara millor, la Molt Honorable Presidenta del Consell de Mallorca.

A mi, aquests assumptes, potser per “deformació professional”, em criden l’atenció; no debades, altre temps, en negocis industrials, vaig esser Director de control econòmic y financer.

És clar que a l’empresa s’havien de salvaguardar el patrimoni dels accionistes i el bon rendiment que d’ell se’n tragués; i per això era lògic que es controlàs la gestió tant dels directius i caps de departament com, fins i tot, del Consell d’Administració.

Altrament, en el cas del Consell o, millor, de la senyora Munar ¿qui té dret a demanar explicacions? ¿No la deixam comandar?; idò que ho faci al seu gust.

Si ens botam el principi, encara que menor, inicial de la democràcia –el vot de la majoria– en l’elecció dels gestors del cabal públic, és una conseqüència normal que la condició essencial per l’existència de la democràcia –el control dels seus gestors– també sigui sistemàticament deixada de banda.

Per tant, per molt que insisteixin, els titulars i els escrits d’aquests dies ben aviat seran oblidats; el Molt Honorable President del Govern Balear seguirà oferint flors a la Molt Honorable Presidenta del Consell de Mallorca; i el senyor Inda, Director de El Mundo / El Día de Baleares, es quedarà tot sol escrivint diatribes com aquesta: «Catalina Cirer va camino de conseguir que honrado y eficaz no sean necesariamente palabras excluyentes. Hay un dato que apuntala mi tesis de que es trigo limpio: Munar la pone a parir.»

Sense llum

mirollull | 03 Juliol, 2005 17:14

A vegades em deman quin temps falta per poder reconèixer oficialment Espanya com allò que en deim una “república bananera” o, si voleu, com un bordell sense orde ni concert, i dit més grollerament, una casa de putes sense llum.

Pel camí que duim, no manca molt.

I per acabar-ho d’arreglar, el PP, que, en teoria, hauria d’esser una mica seriós i conseqüent, fa un esforç darrera l’altre per deixar en mans del PSOE els organismes de govern del país, tant l’estatal com els autonòmics, i també a fi que puguin arribar als butlletins oficials les decisions dels poders fàctics.

Un bon exemple d’aquesta aplicada actuació en són les beneitures i barrabassades del senyor Fraga d’aquests darrers mesos, que ni fetes a posta per llevar vots al PP.

I ara, entre nosaltres, també s’ha lluït el senyor Matas, amb les seves manifestacions als diaris, per rebaixar les possibilitats electorals del seu partit. ¿O potser té un preu lo que ha dit, i per això ho ha dit?

Si pel manco el PSOE fos unes esquerres sanes i vertaderes, jo no hi tendria res a dir, tot al contrari. Per ventura, però, les persones de veres d’esquerres no juguen als quatre cantons ni al joc de penyores pels patis polítics.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb